Vuolukivet

Asbestivapaa vuolukivemme on ihanteellinen kuvanveistoon, kuviointiin, koruihin ja muihin mielikuvituksen tuotteisiin. Voit pilkkoa, vuolla tai porata vuolukiveä kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Meiltä myös esim. taltat ja muut työkalut. Lopuksi työ kiillotetaan mehiläisvahalla.

Vuolukivet
Ilmainen toimituslaatikko
Yli 750€ (alv 0%) tilaukset ilman toimitusmaksua
Toimitusaika on n. 7-9 työpäivää
Toimitusaika on n. 7-9 työpäivää

 

>

{{ totalCount }} tuotteet

>
{{ $t('You have seen %1 of %2 items').replace('%1', getProductsLength()) .replace('%2', totalCount) }}

Saippuakivi kaikille

Tunnet ne todennäköisesti hyvin. Nämä pienet kiiltävät kivihahmot kuvaavat karhua, kotkaa tai vain mielikuvitusveistosta, joka erottuu hyllyllä maljakon tai kukan vieressä. Niitä voi ostaa monista pienistä matkamuistokaupoista, ja itse asiassa voit tehdä ne kotona hyvin edullisesti.

Saippuakiven hiominen on kaunista, koska se sopii myös aikuisten mukavaan iltaan, lasten synttärijuhliin ja ansaittuun minuun. Voit tehdä paljon saippuakiven, raspin ja hiekkapaperin avulla. Lue lisää tältä sivulta, jossa annamme hyviä vinkkejä siitä, mitä voit tehdä, mistä löydät inspiraatiota ja mitä sinun on otettava huomioon ennen aloittamista.

Creativ Company rakastaa vuolukiveä. Autamme mielellämme lisäämään tietoisuutta näistä pehmeistä kivistä ja vanhasta käsityötaidosta, jossa valmistetaan vuolukiviveistoksia, joita voidaan muotoilla ja viilata mielikuvituksen mukaan.

Taustaa: Saippuakivi on pehmeä luonnonmateriaali, jonka kanssa työskentelemiseen tarvitaan työkaluja. Saippuakivi on puhdas luonnonkivi, joka koostuu lähinnä talkista. Ne voivat olla sinertäviä, vihertäviä tai rusehtavia. Todellisuudessa vuolukivi on raskas kivilaji, mutta se on niin pehmeää, että sitä on suhteellisen helppo käsitellä käsin. Kaikki kaupastamme löytyvä saippuakivi ei sisällä asbestia. Tarjoamme erikokoisia, -kovia, -määräisiä ja -värisiä vuolukiviä. Meillä on tietysti myös kaikki tarvitsemasi työkalut.

Mitä saippuakivestä voi valmistaa?

Yritä organisoida työskentely saippuakiven kanssa seuraavalla kerralla, kun olet vastuussa jostakin muusta aktiviteetista, kuten muista aikuisista tai lapsista. Se aiheuttaa varmasti jännitystä, sillä monet eivät ole kokeilleet sitä aiemmin.

Poraa reikä, tee ura raspillasi ja viilaa kuviopintaa, kunnes saavutat haluamasi muodon.

Saippuakiven kanssa voi tehdä monia hauskoja asioita. Klassinen asia on tehdä riipuksia nahkakaulakoruihin sekä pieniä koristehahmoja, jotka voi laittaa esille hyllyyn. Jotkut ihmiset tekevät myös pienen ja erittäin pehmeän hahmon, jota he voivat kantaa taskussaan ja joka tuo mukanaan onnellisuutta ja rauhaa.

Yksi suosituimmista vuolukivikoristeista on erilaiset eläimet, kuten karhut, pöllöt, kalat, kotkat jne. Luonnonmateriaalien ja eläinten muotojen yhdistelmä toimii todella hyvin yhdessä. Kerromme seuraavaksi, kuinka saippuakiveä voi kohokuvioida tyydyttävään lopputulokseen.

Lisäksi voit käyttää rasvaa samoin kuin arktisilla alueilla, kuten Grönlannissa, missä vuolukiveä käytetään keittoastioiden ja turskaöljylamppujen valmistukseen. Siellä ihmiset tekivät historiallisia tupilaq-esineitään esimerkiksi saippuakivestä, luista ja vuodasta. Heidän uskomustensa mukaan tupilaq oli tehokas ase vihollista vastaan. Pienen hahmon luultiin kantavan huonoa onnea. Toisin kuin talismaani, joka voi olla myös vuolukivi, jonka sanotaan tuovan onnea kantajalleen.
Saippuakiveä käytetään nykyään teollisuudessa. Se on talkkijauheen valmistukseen tarkoitettu raaka-aine, ja sitä käytetään rajoitetusti puulämmitteisten tulisijojen päällystämiseen sekä ominaisuuksiensa että kauniin ulkonäkönsä vuoksi.

Saippuakiven valmistaminen

Saippuakivihahmot sopivat kaikille. Kaikki voivat osallistua. Luovuus- ja ikävaatimuksia ei ole. Voit valmistaa niitä yhdessä kumppanisi, lastesi, koulunopeutesi tai yksin. Saippuakivi edistää keskittymistä ja ajattelua.

Katso tästä esimerkki saippuakiven käsittelystä.  Inspiroivia oppaita on myös verkkokuvastossamme.

Kun haluat alkaa käyttää vuolukiveä, voit lähestyä sitä eri tavoin. Osa ihmisistä tulee raakoina ja seuraa luovia sydämiään.

Kuten monien muidenkin hiomista vaativien asioiden kohdalla, aloita karkealla hiomatyökalulla ja jatka sitten hienompaa ja hienompaa työtä, jotta siinä on ensin uurre, joka sitten pehmenee.

Muista tämä, ennen kuin alat muovata kivihahmoja

Ei ole mahtavaa tehdä kauniita, realistisia ja mielikuvituksellisia kiviveistoksia vuolukivestä, mutta on olemassa monia erilaisia palveluita ja valmisteluja, joita voit tehdä, kun alat käyttää vuolukiveä parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi.

Yleensä kestää jonkin aikaa, ennen kuin voit aloittaa vuolukivihahmojen tekemisen. On kuitenkin olemassa joitakin perustyökaluja, jotka ovat erittäin hyviä, jotta voit kokeilla esimerkiksi reunoja, mutkia ja uria. Suosittelemme esimerkiksi erikokoisia raspeja sekä karkea- ja hienorakeista hiekkapaperia ja mehiläisvahaa kiven kiillottamiseen.

Muista, että kun alat tehdä vuolukiviveistosta, sinun on leikattava suurempi pala kuin luulet tarpeelliseksi. Suuri osa kivestä häviää, kun sitä käsitellään. Jos et halua, että pala on liian pieni, leikkaa siitä iso pala alusta alkaen. Silloin voit myös murehtia vähemmän, jos teet virheen, joka on korjattava ja joka saattaa maksaa osan saippuakivestä.

Lisäksi on hyvä pitää amme, jossa on hieman vettä, lähellä tai asettaa kivi kostean liinan päälle. Näin vuolukivi irtoaa helposti hiekan mukana irtoavasta pölystä. Et siis saa vuolukivipölyä kaikkialle. Voit myös kostuttaa hiekkapaperin tarkkaa hiomista varten.

Inspiroidu laajasta ideoiden arkistostamme

Tarvitsetko inspiraatiota luovaan projektiin ja ehkä hieman apua alkuun pääsemiseen? Muista, että voit aina etsiä inspiraatiota Creativ Companylta laajasta ideoiden luettelostamme ja vaiheittaisista ohjeistamme.

Jokaisen käsikirjan voi tulostaa, ja voit tulostaa niin monta kuin haluat. Tarjolla on yli kolmetuhatta ideaa kaikenlaisiin juhlapyhiin ja tapahtumiin. Kaikki on mukautettu hyvin laajaan lasten ja aikuisten kohderyhmään, ja kehitämme jatkuvasti uusia ideoita. Täältä löydät myös ideoita saippuakiviprojekteihin luovaan työpajaasi.

Takaisin
Olen ostoksilla kuin
Jatka nimellä guest
Etusi kirjautuessa

✔ Henkilökohtainen toivelistasi

✔ Näet tilaushistoriasi

✔ Helppo maksaminen
Etusi kirjautuessa

✔️ Erikoishintasi

✔️ Erityiset B2B-tuotteet

✔️ B2B-markkinointimaailma
Etusi kirjautuessa

✔ Sisältöä juuri sinulle

✔ Erikoishintasi
Copyright © 2021-present Magento, Inc. All rights reserved.