Nuotiolla paistetut ruukkuleivät
#v13429
Tämä pieni leipä on leivottu punaiseen terrakottakukkaruukkuun. Ruukku on vuorattu leivinpaperilla ja kantena on alumiinifoliota. Ruukku on asetettu nuotion hiillokseen.
Näin sen teet Lataa vaiheittaiset ohjeemme
.jpg)
1 Luonnon ymmärtämisen kyky:
Tiesitkö, että lapsen luonnon ymmärtämisen kyky paranee kun hän tuntee taikinan tai saven lämmön.

Valmistusaineet 50 g hiivaa, 5 kuppia vettä, 2 tl suolaa, 2 tl sokeria, 1/2 kuppia rypsiöljyä, 600 g vehnäjauhoja, 200 g durumvehnäjauhoja. (Katso kuvasta valmiin leivän koko - tämä taikina riittää 15 ruukkuleipään)

1. Kaada vesi isoon kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja rypsiöljy. Sekoita joukkoon vehnäjauhot vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa kunnes se ei enää tartu käsiin ja välineisiin. Peitä taikina pyyheliinalla. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa tunnin.
Mene myös tutkimaan